Waar parkeer je voordelig in Parijs?

Voordelig parkeren in Parijs is niet makkelijk. In deze blog lees jij waar jij goedkoop kan parkeren in het centrum van Parijs!
Zurück zur Übersicht

Waar parkeer je voordelig in Parijs?

22-07-2016

Goedkoop parkeren in de Parijse binnenstad


Naast de Thalys is de auto een uitstekende optie om naar Parijs af te reizen maar zo’n trip heeft altijd één dik nadeel: het zoeken van een goedkope parkeerplek. Net zoals vele andere steden staat Parijs staat bekend als een stad waar parkeren op straat duur kan uitpakken en met een beetje pech ben je al gauw een kleine drie uur aan het zoeken naar een geschikte en betaalbare parkeerplek. Goedkoop parkeren in Parijs kan je dus zowaar betitelen als ondoenlijk! Jouw Airbnb of hotel in Bastille, Montmartre of vlakbij de Champs-Elysées? Gelukkig voor jou geven wij jou hierbij per wijk wat alternatieven om goedkoop te parkeren.Goedkoop parkeren bij de Bastille

Bastille is een geliefde wijk onder Parijzenaren, mede vanwege haar roemrijke historie maar ook door de aanwezigheid van vele cafe's, restaurants, authentieke boetiekjes en kunstgalerijen. Parkeren op straat in de wijk Bastille kan hier duur uitpakken en bovendien staat je auto vaak onbeveiligd op de openbare straten van Parijs.


Goedkoop én veilig parkeren bij Place de la Bastille kan bij een van de parkeerplekken van eigenaren die hun parkeerplek verhuren. Vele eigenaren van parkeerplaatsen bieden hier voordelig een parkeerplaats aan waarbij je dus goedkoop kan parkeren in het centrum van Parijs.Goedkoop parkeren bij de Bourse en Opéra

In het tweede arrondisement van Parijs is het zakelijke district van Parijs gevestigd. Tevens is hier de handelsbeurs gevestigd wat ook wel bekend staat als La Bourse. In deze wijk is het vaak een drukte van jewelste, mede ook door de vele bezoekers en toeristen die graag over de duurste winkelstraat van Parijs flaneren, de Rue de La Paix. Bovendien is de Opéra en het bekende Galleries Lafayette op loopafstand gelegen waar ook vele toeristen op afkomen.


Door de drukte van de Parijse binnenstad is parkeren hier dan ook vaak geen pretje. Publieke parkeergarages zijn dan ook vaak vol en parkeren straat is vaak ondoenlijk, mede vanwege de vele parkeerplaatsen die exclusief voor scooters zijn gereserveerd. Wanneer je hotel of Airbnb dichtbij de Bourse of Opéra gevestigd is, is er toch nog een mogelijkheid om goedkoop te parkeren. Zo bieden eigenaren van parkeerplaatsen hun parkeerplek voor verhuur aan die jij voordelig kan huren..


Hieronder vind je een aantal parkeerplekken die nabij de Bourse en Opéra zijn gelegen. Zo parkeer je bij één van deze verhuurders al voor 15 euro per dag.
Voordelig parkeren bij de Champs-Elysées

De Avenue des Champs-Elysées staat bekend als de meest luxueuze boulevard van Parijs. Warenhuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Dior hebben hier hun flagship store gevestigd en de aanwezigheid van deze winkels én de iconische Arc de Triomphe, trekt dagelijks vele toeristen en Parijzenaren aan. Mede door die drukte is het aanbod van voordelige parkeerplekken zeer schaars en de parkeergarages die er zijn, zijn vaak ook duur. Goedkoop parkeren bij de Champs-Elyséeses zit er dus niet in, zou je denken.


Echter, voordelig parkeren kan je wel door vooraf je parkeerplek te reserveren zodat je die drukte van Parijs vermijdt. Groot voordeel is dat je direct naar je parkeerplaats rijdt en bovendien aanzienlijk bespaart op jouw parkeerkosten. Zo bespaar je wel tot 70% op jouw parkeerkosten als jij een parkeerplek reserveert. Hieronder vind je een overzicht met parkeerplekken die nabij de Avenue des Champs-Elysées zijn gelegen.
Voordelig parkeren in het levendige Montmartre

Montmartre is één van de meest levendige, historische wijken van Parijs met natuurlijk de Sacré-Coeur als eyecatcher, tezamen met de Moulin Rouge. Een dorp in een stad, zoals de Parijzenaren ook wel zeggen. Bovendien is Montmartre de thuishaven van vele kunstenaars en ook vele andere artiesten, filmmakers en ontwerpers zijn hier vaak te zien.
Parkeren in Montmartre en de wijk Pigalle is niet ideaal, zeker ook door de beperkte parkeercapaciteit. Vele toeristen bezoeken deze unieke wijk in Parijs en mede daardoor is het nagenoeg onmogelijk om een geschikte parkeerplaats te vinden in Parijs. Echter, goedkoop parkeren in Montmartre en Pigalle kan toch door een parkeerplek te huren. Zo kan je al jouw parkeerplek huren voor 15 euro per dag waarbij jouw auto beveiligd én goedkoop geparkeerd staat in het centrum van Parijs. Hieronder vind je beschikbare parkeerplaatsen in het levendige Montmartre.
Goedkoop parkeren bij Musée du Louvre

Het Louvre museum in Parijs is ongetwijfeld een van de meest beroemde en prestigieuze musea ter wereld. De trekpleister van het museum is vanzelfsprekend de Mona Lisa, maar het museum herbergt ook vele andere, prachtige kunstwerken. Het Louvre bevindt zich in het eerste arrondisement en dus is het gelegen in het hart van de stad. Onlangs is het Louvre grondig gerenoveerd en sinds de heropening bezoeken dagelijks vele toeristen dit prachtige museum.


Oud ontmoet nieuw door de bouw van de iconische glazen piramide die in de jaren tachtig werd ontworpen door een Chinees-Amerikaanse architect. De piramide is tevens de toegang van het museum.


Aangezien het Louvre zich bevindt in het hartje van de stad én het feit dat deze trekpleister bezocht wordt door vele toeristen, kan het zoeken naar een parkeerplek een probleem vormen. Goedkoop parkeren bij het Louvre kan echter wel door gebruik te maken van parkeerplaatsen die je vooraf voordelig kan reserveren. Hieronder een overzicht van parkeerplekken die zich in de nabijheid van het Louvre begeven.
Goedkoop parkeren bij Place de la Concorde

Aan de andere kant van de Avenue des Champs-Elysees bevindt zich Place la Concorde met de obelisk van Luxor in het midden. Place de la Concorde bevindt zich in het achtste arrondissement van Parijs en is zonder twijfel een van de mooiste pleinen ter wereld. Place de la Concorde was het middelpunt ten tijde van de Franse revolutie en bij het plein zijn er tal van mogelijkheden om meer te leren over de uitbreiding van Frankrijk en de stad Parijs. Het Louvre museum is op loopafstand gelegen en ook vele andere attracties zijn dichtbij.


Aangezien Place de la Concorde zich in het centrum van de stad bevindt, is ook hier parkeren op straat geen pretje. Duur en vaak onbeveiligd maakt het er voor de automobilist niet makkelijker op. Goedkoop parkeren in de nabijheid van Place de la Concorde kan echter wel door vooraf je parkeerplek te reserveren. Zo zijn er al goedkope parkeerplekken bij Place de la Concorde waarbij je parkeert vanaf 15 euro per dag en zo in het centrum van Parijs bent.Voordelig parkeren bij Tour Montparnasse

Montparnasse is een commerciële wijk met als trekpleister de 209 meter hoge toren, Tour Montparnasse die een geweldig uitzicht geeft over de skyline van Parijs. Deze toren was tot 2009 de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk. Vanaf de 59e verdieping van deze toren heb je een geweldig uitzicht over de stad en bovendien kan je er genieten van een diner in het restaurant dat zich op de 58e verdieping bevindt. Aangezien het een commerciële wijk is en veel mensen werkzaam zijn in deze wijk, vind je hier ook veel horecagelegenheden, winkels en bioscopen. Bovendien is in deze wijk ook het station Gare Montparnasse gelegen waar dagelijks vele toeristen en forenzen komen om gebruik te maken van de trein.


Het feit dat het station Gare Montparnasse hier gelegen is maakt het goedkoop parkeren er niet makkelijker op en voordelig parkeren in dit arrondissement is dan ook een flinke uitdaging. Ook in Montparnasse kan je besparen op je parkeerkosten en dus goedkoper parkeren, door vooraf een parkeerplek te reserveren. Hieronder vind je een aantal parkeerplaatsen in de wijk Montparnasse waarbij je voordelig kan parkeren.
Goedkoop parkeren in de Parijse binnenstad doe je met Mobypark


Rijden in de Parijse binnenstad kan een hel zijn en al helemaal wanneer je niet weet waar je moet parkeren. Door vooraf jouw parkeerplaats met Mobypark te reserveren, weet jij vooraf waar je naartoe rijdt en bovendien bespaar je wel tot 70% op je parkeerkosten. Reserveren doe je in drie klikken en bovendien kan je gemakkelijk betalen met iDeal.
Geschikte parkeerplaats gevonden? Boek dan nu hier jouw parkeerplaats in Parijs.

Jasper

Today is the best day!