Ultieme Roadtrip-planner voor groepen in Europa: 9 Tips om als groep op reis te gaan met de auto

Beleef de mooiste momenten tijdens je roadtrip door het volgen van deze 9 tips.
Zurück zur Übersicht

Ultieme Roadtrip-planner voor groepen in Europa: 9 Tips om als groep op reis te gaan met de auto

17-05-2022


Wat is een betere manier om mooie herinneringen te creëren dan te reizen en de wereld te ontdekken met je auto samen met vrienden? Een groepsreis in Europa is ongetwijfeld een vreugdevolle gebeurtenis voor iedereen, maar het maakt zo’n trip zeker gemakkelijker als er op zijn minst een minimale hoeveelheid aan organisatie is geregeld.


Een goede voorbereiding is de sleutel zodat iedereen optimaal kan genieten van de vakantie! Bekijk deze top 9 tips & tricks om je te helpen een ontspannen Europese roadtrip te maken met je reismaatjes.


1. Kies samen je bestemming


Waar gaan we heen? Dit is de eerste stap naar elke vakantie. Het belangrijkste is om een bestemming te kiezen die past bij je voorkeuren en behoeften. Doe wat onderzoek naar lokale attracties, indrukwekkende bezienswaardigheden, restaurants, musea enz. en kijk welke bestemming de dingen biedt die het beste bij je wensen passen. Als je met andere mensen reist, kun je het beste iedereen zijn bestemming laten presenteren en de mogelijkheden bespreken. Door dit te doen, heb je de garantie dat iedereen tevreden is met de uiteindelijke beslissing.


Optioneel kun je ook andere geweldige Europese roadtrip-ideeën vinden, zoals deze lijst voor de beste Europese roadtrips, die wat minder planning vereisen.2. Zorg dat je reis veilig is!


Het is nu meer dan ooit belangrijk om de aanwezige voorschriften op je eind- en tussen bestemming(en) te controleren om onnodige rompslomp te voorkomen. Zorg ervoor dat je meerdere gezichtsmaskers, handdesinfectiemiddelen inpakt en alle benodigde documenten en tests bij de hand hebt. Op dit moment is het misschien zelfs het beste om je bij het plannen van je roadtrip te houden aan plekken in je eigen land.


Enkele voorschriften per land:

Frankrijk

Duitsland

Spanje

België

Nederland

Italië


Als jij of iemand in je reisgezelschap speciale medische- of dieetwensen heeft, doe dan wat onderzoek en ontdek wat je nodig hebt voordat je gaat. Vraag je arts om advies! Zij zijn in een goede positie om je te vertellen welke medicijnen je moet inpakken als je bijvoorbeeld veel wagenziek wordt.


3. Plan je route


Het is altijd een goed idee om te controleren waar er mogelijke benzinestations zijn langs de route om te voorkomen dat je tank bijna leeg raakt en om te beslissen op welke plaatsen je een tussenstop wilt maken als je een langere roadtrip met de groep plant.


Als je met een elektrisch voertuig reist, controleer dan vooraf de locaties van de laadpalen.


4. Planning accommodatie, attracties, musea etc.


Bestemming?... Got it! Nu hoef je alleen nog maar alles te organiseren. Als je met een groep reist, zorg er dan voor dat je de verantwoordelijkheden verdeelt en een deadline stelt, zodat iedereen weet wat hij moet doen. Zorg dat je een hotel of Airbnb boekt, plan de snelste route naar deze bestemming en reserveer alvast je parkeerplaats!


Via Mobypark vind je ook gemakkelijk welke parkeergarages ook de mogelijkheid hebben om je auto op te laden. Activeer eenvoudig het filter ‘elektrisch laadstation’ en je ziet al je opties. Zorg ervoor dat je van tevoren je parkeerplaats reserveert om zeker te zijn dat je een plek hebt wanneer je aankomt.


Met een goed voorbereide reis haal je het meeste uit je vakantie.5. Koffers pakken – neem niet te veel mee!


Zeker als je met een groep mensen met de auto gaat. Je wilt niet in een overvolle auto moeten zitten of veel dingen van de auto naar je accommodatie en terug moeten slepen. Neem alleen mee wat je nodig hebt, om te voorkomen dat je dingen bij je hebt die overbodig zijn. Je kunt altijd dingen op je bestemming kopen als je het echt nodig hebt en zo de lokale economie helpen stimuleren. Als je een beetje de weg kwijt bent over wat je als groep moet inpakken, raak dan niet in paniek! Er zijn een groot aantal lijsten om in te pakken voor een roadtrip op internet te vinden die je als gids kunt gebruiken.


Kleine tip: neem altijd minimaal één trui mee! Laat je niet misleiden door een "zonnige" bestemming waar het warm is! Je zult waarschijnlijk ook dingen binnenshuis doen en in sommige warme landen kunnen de nachten behoorlijk koel zijn.


Communiceer tot slot wie in de groep wat meeneemt. Het zou zonde zijn als je vier sets speakers hebt en geen snacks.6. Plezier onderweg!


Het kan behoorlijk saai worden om voor langere tijd in de auto te zitten. Het is dan ook een echte aanrader om leuke en grappige spelletjes te bedenken om de groep bezig te houden! Je kunt een leuke afspeellijst met meezingers maken, die geweldig is voor saaie momenten onderweg of zelfs iemand de verantwoording geven voor het maken van een gepersonaliseerde quiz.


Daarnaast kun je vooraf bekijken of er leuke attracties langs komen op de route die de moeite waard zijn om even te stoppen.7. Vergeet de snacks niet


"Wanneer gaan we eten?"... "Ik heb honger!". Je zult er niet aan ontsnappen! Zeker op lange ritten. Omdat het niet altijd mogelijk is om onderweg te stoppen, vergeet niet om flessen water en snacks mee te nemen!8. Neem pauze


Een lange reis op de weg kan voor iedereen stressvol zijn. Bepaal een schema van wie wanneer gaat rijden en neem regelmatig pauzes op rustplaatsen. Je kunt anticiperen op je tussenstops door, afhankelijk van je route, te controleren welke rustplaatsen beschikbaar zijn.


Naast een frisse neus halen en de benen een beetje te strekken, zou je ook een kleine picknick kunnen improviseren (als het weer het toelaat) op het verse gras, of opladen met een groepsactiviteit zoals voetballen.9. Relax en geniet van de roadtrip met de groep


Het organiseren van een roadtrip voor een groep kan soms een hele opgave zijn. Maar vergeet niet dat roadtrips gewoon leuk moeten zijn. Je moet er rekening mee houden dat je nooit alles tot in de puntjes kunt plannen, dus laat wat ruimte over voor onverwachte dingen en spontaniteit! Luister naar de behoeften van de rest van je reismaatjes.


Wees flexibel! Relax en geniet! Het is een kans om de routine te vergeten en mooie momenten en onvergetelijke herinneringen te creëren. We wensen je veel plezier tijdens je roadtrip!Als je deze blog met tips voor roadtrips leuk vond, deel het dan met je vrienden en familie via een van de onderstaande knoppen


Glenn

Working as an intern for Mobypark. Very excited to gain knowledge in customer support, marketing and sales. I love helping and connecting people.