Jouw verblijf en reis naar Euro 2016 in Frankrijk!

Hier vind jij alles over waar je aan moet denken, voor jij naar het EK 2016 in Frankrijk afreist!
torna alla lista dei blog

Jouw verblijf en reis naar Euro 2016 in Frankrijk!

25-04-2016

Handige tips voor jouw trip naar Frankrijk!

Het EK voetbal 2016 zal van 10 juni 2016 tot 10 juli 2016 plaatsvinden in Frankrijk. Helaas is Nederland niet actief op dit unieke evenement maar Belgie reist als een van de titelfavorieten af naar Frankrijk. Verwacht wordt dat vele Belgen hun landgenoten afreizen naar Frankrijk. Wanneer je besluit naar Frankrijk af te reizen, is het wellicht handig om wat tips in het achterhoofd te houden, voor jij naar Frankrijk reist. Lees deze blog met wat handige tips


Tips voorafgaand aan jouw reis naar Frankrijk

Voor jouw vertrek naar Frankrijk is het handig om deze tips in het achterhoofd te houden, voordat jij in de auto stapt om naar Frankrijk af te reizen.


+ Vergeet niet een identiteitskaart/paspoort mee te nemen.


+ Met de auto naar Frankrijk? Vergeet niet je rijbewijs, je verzekeringskaart en je kentekenbewijs mee te nemen. Bedenk ook dat wanneer je naar Frankrijk afreist, je te maken krijgt met tolwegen. Op de website www.touring.be vind je veel informatie terug over de tolwegen in Frankrijk. Ook de website van de ANWB biedt veel praktische informatie met betrekking tot tolwegen.

+ Voorkomen dat je in de file staat in Frankrijk? Een actueel overzicht van de files in Frankrijk is te vinden op de routeplanner van de ANWB.


+ Vanzelfsprekend kan je met het vliegtuig de Rode Duivels achterna reizen. Vanuit luchthaven Brussel Zaventem bieden verschillende luchtvaartmaatschappijen vluchten naar meerdere bestemmingen in Frankrijk aan.


+ Met de Thalys, de EuroCity-Intercity en TGV kan jij makkelijk met de trein naar verschillende speelsteden in Frankrijk. Wil jij weten wanneer welke trein naar welke stad rijdt? Raadpleeg de website van www.belgianrail.be


+ Ga jij online een reservering maken? Let er altijd op dat je met een veilig betaalmiddel betaalt. Veel online marktplaatsen bieden nepproducten aan waarbij men op deze platformen niet beschikt over veilige betaalmiddelen. Let altijd op dat je met iDeal, creditcard of PayPal betaalt. Dan is je betaling altijd beveiligd.


+ Wanneer je afreist naar Frankrijk is het natuurlijk vervelend als je onderweg met pech langs de weg staat. Ben jij lid van de ANWB? Sla 088 2692 888 op in het telefoonboek van je telefoon en zo heb je direct verbinding met de ANWB, indien je met pech langs de weg staat.


+ In het ergste geval kan er een noodsituatie zijn. Hierbij vind jij de belangrijkste gegevens van instanties die jou hulp kunnen bieden, in het geval van nood:
- De ambassade van België: +33.1.44.09.39.39
- De ambassade van Nederland: +33 1 40 62 33 00
- Politie: 112 of 17
- Ambulance: 112 of 19


+ Niet zeker van welke reisorganisatie jij moet boeken? Bekijk verschillende reviews en beoordelingen van andere reizigers over reisorganisaties? Aan welke dingen hecht jij waarde bij het boeken van een reis en leg dat naast de reviews van anderen. Wat zijn hun ervaringen en wat waardeerden zij bij het boeken bij deze reisorganisatie? Dat helpt je om de juiste keuze te maken.


+ Voordat je een reis boekt via een reisorganisatie, is het ook handig om te checken of deze reisorganisatie is aangesloten bij de vzw. Geschillencommissie Reizen. Wanneer er een geschil is tussen jou en de reisorganisatie, beoordeelt een onafhankelijke derde of het geschil gerechtvaardigd is of niet. Wanneer er een geschil is tussen jou als reiziger en een reisagent/reisorganisatie, de geschillencommissie zal dan vervolgens als bemiddelaar optreden.


+ Je kunt daarnaast ook overwegen om een aanvullende reisverzekering te nemen, indien je besluit om naar Frankrijk af te reizen. Denk hierbij aan een bagageverzekering, een annuleringsverzekering of een rechtsbijstandsverzekering. Een touroperator zoals Thomas Cook biedt bijvoorbeeld een annuleringsverzekering, wanneer je met hen boekt.

+ Gezien de geringe reisafstand is afreizen naar Frankrijk voor het EK 2016 een unieke mogelijkheid. Let wel op het besparen van onnodige kosten.

+ De ultieme ervaring om het EK in Frankrijk te beleven is om een wedstrijd zelf te bezoeken! Check de website van de UEFA om te kijken of er nog kaarten beschikbaar zijn.


Overnachten in Frankrijk?

Waar je gaat overnachten, is vanzelfsprekend afhankelijk van de locatie waar België haar wedstrijden speelt gedurende het EK. Voor een overzicht van de beschikbare hotels kan je Booking.com of Trivago raadplegen. Ook bieden veel mensen in Frankrijk hun parkeerplek aan via Airbnb en via EuroCampings heb je een overzicht over waar jij kan kamperen in Frankrijk

Parkeren in Frankrijk?

Waar ga jij jouw auto parkeren? Goede vraag aangezien je niet met een dure parkeerboete wilt zitten of nog erger, dat je auto wordt weggesleept. Wanneer je besluit met de auto af te reizen naar Frankrijk, is het handig om vooraf jouw parkeerplek voor het EK2016 te reserveren.


Zo boek jij met Mobypark voordelig, makkelijk en snel een parkeerplek. Bovendien bespaar je wel tot 60% op je parkeerkosten, wanneer jij voor af jouw parkeerplek reserveert. Ook wanneer jij besluit de Rode Duivels achterna te reizen met het vliegtuig kan jij voordelig jouw auto parkeren met Mobypark. Parkeren bij Zaventem luchthaven nabij Brussel kan met Mobypark tot 60% goedkoper. Reserveren en betalen doe je vooraf en met Mobypark rijd jij met een glimlach naar jouw bestemming. Fijne wedstrijd!

Jasper

Today is the best day!