De theateragenda van 2019

Hoog tijd voor een leuk avondje uit! Lees alles over de leukste theatervoorstellingen, musicals en comedy's van 2019 in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.
Retour vers la page principale du blog

De theateragenda van 2019

30-08-2019

Het komende half jaar zit bomvol met theatervoorstellingen en musicals door heel Nederland. In deze blog bespreken we de theateragenda van 2019 zodat je geen van deze geweldige voorstellingen hoeft te missen. Deze theater reis neemt je mee naar plekken als Griekenland, Italië, Rusland en zelfs de ruimte zonder ook maar een voet buiten Nederland te zetten. Dus ga er lekker bij zitten, reserveer alvast je parkeerplaats, ontspan en geniet van de show!


MAMMA MIA - Beatrix Theater Utrecht - tot 29 september

Begin de reis met een klassieker! Mamma Mia komt naar het Beatrix Theater in Utrecht. Deze musical is inmiddels al 20 jaar geleden in première gegaan en is sindsdien een belangrijk onderdeel van de musical wereld geworden. Reis mee naar Griekenland en bekijk het spannende verhaal van Sophie terwijl ze haar vader probeert op te sporen om haar naar het altaar te begeleiden. En dat allemaal op de muziek van ABBA. Het Beatrix Theater exposeert ook meer dan 60 kunstwerken van wereldberoemde muzikanten. De musical en de locatie zorgen gezamenlijk voor een heerlijke avond in het theater.


Griekeland Mamma Mia musicalThe Book of Mormon - Koninklijk Theater Carré van 26 september tot 27 oktober

De volgende halte in deze reis is het Koninklijk Theater Carré aan de oevers van de Amstel in Amsterdam om The Book of Mormon te zien. Deze komische musical volgt de reis van twee Mormoonse missionarissen die hun religie in Oeganda willen verspreiden. The Book of Mormon heeft 9 Tony Awards en 1 Grammy gewonnen en is echt een must see.


The Book of Mormon Theatre CarreBron: Theater Carré


Comedy bij Boom Chicago

Laten we voor even stoppen met de musicals (maak je geen zorgen, er komen er nog meer). Als je op zoek bent naar iets om te lachen, bezoek dan Boom Chicago in het hart van Amsterdam voor improvisatie, stand-up en meer! De shows en evenementen veranderen regelmatig, waardoor je zonder problemen een show kunt vinden die bij je past. Boom Chicago heeft meer dan 400 zitplaatsen en maakt, met zijn originele glas-in-loodramen uit 1913, een geweldige avond uit. Daarover gesproken, als je zin hebt in een beetje avontuur, biedt Boom Chicago ook dagelijks escape rooms. Parkeer bij Nicole of Olof en geniet van een geweldige dag in de Jordaan voordat de show (of escape room) start!


Boom Chicago parkeren
Bron: AD


Pagliacci & Cavalleria Rusticana en Romeo en Julia Ballet - Nationale Opera en Ballet van 5 september tot 31 oktober

Terwijl we nog steeds in Amsterdam zijn, gaan we voor een italiaanse beleving naar de volgende bestemming op deze reis: de Nationale Opera en Ballet. De exclusieve tweeluik Pagliacci & Cavalleria Rusticana is alleen te zien op een aantal avonden in september en belooft liefde, ontrouw, verraad, jaloezie en moord. Deze italiaanse meesterwerken, die bestaan uit dramatische verhalen van "gewone mensen", worden uitgevoerd met zowel Engelse als Nederlandse ondertiteling. In oktober kan je hier genieten van Romeo en Julia dat als fantastisch ballet wordt opgevoerd. Ervaar het verhaal van de gedoemde geliefden uit Verona als nooit tevoren terwijl de dans en orkestrale begeleiding je laten wegdromen. De prachtige locatie ligt direct aan de Amstel en zorgt bij beide uitvoeringen voor een onvergetelijke avond. Zorg ervoor dat je bij Ten Cate parkeert, dat op slechts tien minuten afstand met het openbaar vervoer ligt!

Nationale Opera en Ballet parkerenBron: Nationale Opera en Ballet


Anastasia - AFAS Circustheater

We gaan door naar Den Haag voor een bezoek aan het AFAS Circustheater om de voorstelling Anastasia te bekijken die te zien is van september tot januari. Anastasia biedt een meeslepend avontuur met variërende plekken van Rusland tot Parijs. Het verhaal bestaat uit een vermiste Russische prinses, een weeskind met geheugenverlies, mysterieuze oplichters en de bolsjewistische revolutie. We raden aan om er een volledig weekendje weg van te maken en ook wat tijd door te brengen op het strand van Scheveningen. Mobypark biedt geweldige parkeerplaatsen in dit gebied, waaronder Fred's, Arvid's, Melanie's of het Holiday Inn Parliament, dat op 17 minuten afstand ligt van het AFAS Circustheater en het strand met het openbaar vervoer.


Rusland tot Parijs Anastasia theatre
David Bowie’s "Lazarus" - DeLaMar Theater

We sluiten de reis af in Amsterdam met Lazarus in het DeLaMar Theater. Deze geweldige musical is te zien van oktober tot april. Lazarus was een van de laatste projecten van de grote David Bowie en tickets gaan erg snel. Het verhaal is een vervolg op de roman en film getiteld ‘’The Man Who Fell to Earth’’ en volgt een alter ego van Bowie genaamd Thomas Newton, een man van een andere planeet, gevangen op aarde in een poging zijn verleden te ontvluchten. De combinatie met Bowie's muziek maakt deze ervaring echt onvergetelijk. Parkeer in de buurt, zorg ervoor dat je op tijd aankomt en geniet van tevoren vooral nog even van de rijke geschiedenis van het theater. DeLaMar werd gebouwd in de 19e eeuw en diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als een gegevensopslag centrum voor de nazi's. Het gebouw is gebombardeerd geweest, heeft een reconstructie gehad en staat er vandaag de dag om jou het geweldige Lazarus te laten zien.

David Bowie Lazarus DeLaMar Theater
Geniet van het theater!

De theateragenda van 2019 biedt entertainment voor ieders smaak en garandeert onvergetelijke herinneringen. Waar je ook woont of waar je ook bent, deze voorstellingen zijn maar tijdelijk te bewonderen, dus mis ze niet. Zorg er zeker ook voor dat je van tevoren je parkeerplaats boekt en voorkom onnodige stress en gedoe. Veel plezier!


Genoten van deze blog? Deel het via een van de onderstaande knoppen met vrienden en familie.
Marit

Working as a Creative Marketeer, Marit loves photography, writing and most of all combining these two with travelling.